• Home
  • /
  • Kempy
  • /
  • BTT & Jogošíci kemp – Déjà vu pod Sitnom

BTT & Jogošíci kemp – Déjà vu pod Sitnom

Počúvadlianske jazero/Banská Štiavnica

19. 5. – 22. 5. 2023 – 4 dni / 3 noci (piatok – pondelok)

Páchateľ sa vracia na miesto činu! Bez mučenia. Štiavnicu sme si doslova zamilovali, pretože nám učarovali nielen miestne traily, ale aj fakt, že to bol náš prvý spoločný kemp s Andrejkou a Janíčkom. Ostali nám z neho neskutočné spomienky a mnoho skvelých ľudí dodnes ostalo v kontakte. Veru tak, nie je to len o behu a tréningu, ale aj o nových priateľstvách. A takmer na deň presne si túto spanilú jazdu zopakujeme. Pridajte sa k nám a zažite víkend, na ktorý sa tak skoro nezabúda.

Čo pre vás nachystáme?

Prudko behateľné traily s tými najkrajšími výhľadmi, krásne ubytovanie v oáze pokoja pri jednom z najstarších banských tajchov, joga s výhľadom na jazero, cvičenie na móle, wellness, masáže, prednášky, ochutnávka dobrôt a k tomu romantická Banská Štiavnica – čo vy na to? To všetko na nás čaká už v máji – ocitneme sa priamo v raji. Pridáte sa k našej silnej štvorke?

Vlani sme si dosýta užili nielen gýčové počasíčko, ale aj parádne tréningy, behy od výmyslu sveta a tí odvážnejší si už v jazierku aj zaplávali. Pri intervalovom výbehu sme narazili aj na desiatky salamandier a sme si istí, že nikde na svete ich nie jke toľko, ako práve v jednom z najkrajších kútov Slovenska!

Možností je neúrekom a my vám ušijeme krásne trasy takpovediac na mieru pre všetky výkonnostné kategórie, od začiatočníkov až po ultra rakety. Legenda hovorí, že jeden z členov našej posádky rád kufruje (zablúdi), tak možno práve vy absolvujete svoj najdlhší beh v živote. Samozrejme s úsmevom a nápojom podľa svojho výberu vo forme odškodného 🙂

Ideš do toho? Píš na: rezervacie@kolibaujogosika.sk

V cene 320 eur/osoba je zahrnuté:

  • 3x ubytovanie na 2- alebo 3-lôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou, príplatok za samostatnú izbu
  • 3x polpenzia (raňajky formou hotelového bufetu + večera alebo obed)
  • 3x trailový beh
  • 1x kruhový silový tréning AKA ani jedno telo neostane suché
  • 1x funkčný bežecký tréning (abeceda a milovaný plyo kútik – dáme si fajnové kardio)
  • 2 hod. prednášok na zaujímavú tému tradičné bežecké zranenia alebo ako sa ponaučiť na našich chybách
  • 1x bežecká joga
  • 1x jogový hlboký strečing záujmových partií
  • 2 hodinky paddleboardovania a šantenia v nádhernom jazierku
  • možnosť objednať myofasciálnu športovú masáž za výhodnú cenu
  • swag bag s darčekmi od partnerov kempu (Monk Nutrition, Strong Power, Alpenverein)
  • športové súťaže o funkčné ceny
  • poldenný výlet do Banskej Štiavnice

Nevynecháme ani cvičenie, rozjímanie, jogu a náš šikovník spod Rozsutca vás môže na želanie aj vymasírovať. Čaká vás prednáška o zraneniach, ako im predchádzať a nebudú chýbať ani behy na (milované) nízke tepy.

Aby sme aktívne výbehy prepojili aj s oddychom, určite stihneme pochillovať pri jazierku a vymyslíme pre vás aj súťaž o nejaké pekné veci (napríklad o náš merch :). Okrem čeleniek si zasúťažime aj o naše funkčné tričká od Eleven Sportswear.

V neposlednom rade ochutnáte dobroty od Monk Nutrition. Na sklonku dňa padne vhod aj masážny krém Strong Power. Chladivo-hrejúca sila noviniek určite poteší vaše nohy po výdatnom tréningu a pochopíte, prečo mu hovoria diamant v tube. Súčasťou balíčka prekvapení budú aj pozornosti od Alpenverein.

O spestrenie našich raňajok sa postará už tradične Dr. Oetker, ktorého ovsené a ryžové kašičky nielen fajnovo chutia, ale športovci ocenia aj ich rýchlu prípravu a efekt.

Do tomboly nám cenu venovala aj slovenská barefootová špička Be Lenka, ktorá kvalitou svojich topánok žne úspechy nielen doma, ale aj v zahraničí. Šťastný účastník kempu si domov odnesie model Trailwaker, ktorý je ideálnou minimalistickou obuvou na nenáročné potulky trailovými chodníčkami.

Ešte nekončíme 🙂 Proti kŕčom zabojujeme aj sprejmi s magnézkom od Naturfyt. Tešíme sa na testing tejto pecky od značky, ktorá sa venuje zdravej výžive, bio potravinám a kozmetike. Všetkých nadšencov teórie poteší aj nadupadný magazín Svět behu, ktorý vychádza na takmer 100 stranách. V každom čísle nájdete zaujímavé tipy na tréningy, recenzie noviniek z bežeckého sveta a mnoho ďalšieho pre všetkých, ktorí žijú behom 24/7. Jeden z kempistov odíde z kempu dokonca z celoročným predplatným najpopulárnejšieho magazínu v Česku. To je pecka, nemyslíte?

Zoznam darčekov nie je konečný a je veľmi pravdepodobné, že do mája k nemu ešte čosi pribudne :)

Podali sme si ruky s ľuďmi, ktorí beh milujú tak ako my a s takýmito kempami majú bohaté skúsenosti. Veríme, že nás čaká veľmi dobre investovaný čas. Zdoláme aj najvyšší kopec Štiavnických vrchov – Sitno, pod ktorým podľa povesti driemu rytieri a ožijú vtedy, keď je Slovákom naozaj zle.

Pobeháme banské lazy a nakukneme do mnohých tajchov i jaskyniek. Naše cesty povedú aj po historickej Rudnej magistrále, kde budeme obdivovať banské technické pamiatky skryté v tichu jarných lesov.

O čerešničku na torte sa postará prekrásny hlavný hrebeň Štiavnických vrchov s výhľadom na štiavnickú kalváriu, Nový i Starý zámok, a všetky kľukaté uličky Banskej Štiavnice, ktoré si romantické duše budú môcť obzrieť aj zblízka.

Kto radšej preferuje šálku horúceho moku, môže s nami navštíviť vychýrenú čajovňu v štiavnickej Klopačke či niektorú z mnohých romantických kaviarničiek a reštaurácií.

Ešte stále váhate? Mrknite na náš program:

PROGRAM:

PIATOK
od 14:00 check-in
zoznamovací trailový beh: Sitno
úroveň 1: cca 6 km
úroveň 2: cca 9 km
úroveň 3: cca 16 km
večera
po večeri otvorenie kempu, prednáška: základy princípov tréningu, tréning podľa tepu

SOBOTA
pred raňajkami 1. skupina: bežecká joga / 2. skupina: funkčný bežecký tréning (abeceda, plyo)
raňajky
trailový beh: Hlavný hrebeň Štiavnických vrchov 1. časť a banské pamiatky
úroveň 1: cca 12 km
úroveň 2: cca 18 km
úroveň 3: cca 25 km
obed/snack možný po ceste v Štiavnici alebo po návrate v hoteli
jogový hlboký strečing
wellness / masáže
hotelová večera
prednáška: športová výživa

NEDEĽA (odporúčame oddych od dlhého behu)
pred raňajkami 2. skupina: bežecká joga / 1. skupina: funkčný bežecký tréning (abeceda/plyo)
raňajky
dopoludnia voľný program / masáže
kondičný a silový tréning na posilnenie bežeckých partií
hotelový obed
poobede výlet do Štiavnice
večera v Štiavnici

PONDELOK
skoré raňajky
trailový beh: Hlavný hrebeň Štiavnických vrchov 2. časť
úroveň 1+2: cca 12 km
úroveň 3: cca 26 km
check-out do 12:00

Ubytovanie v penzióne s rozprávkovou polohou:

V penzióne Topky, ktorý sme už skúsili na vlastnej koži, budeme mať okrem útulných izieb k dispozícii aj priľahlé mólo, kde môžeme dosýta trénovať alebo strečovať. V areáli je aj parádny priestor na intenzívny kruháčik a my sa už tešíme, ako vám dáme do tela!

Milovníci vody si určite užijú kúpanie v Počúvadlianskom jazierku, ktoré je praticky spojené s penziónom a je naň úchvatný výhľad z každej izby! V ponuke je aj paddleboarding či šľapacie vodné bicykle. Pre priaznivcov teplejšej vody je priamo v penzióne malý rodinný wellness i sauna.

Kto sú naši parťáci na kempe?

Aďa a Janko “Jogošíci” – sú dvaja milovníci hôr, pohybu a zdravého jedla, ktorí sa rozhodli svoje hobby pretaviť do práce a presťahovali seba a svoje kurzy do malebnej 100-ročnej dreveničky v Zázrivej. Ako ultrabežci a organizátori bežeckých pretekov sa “špecializujú” na trailový a ultra beh, teda prírodný nespevnený terén a dlhé krásne bežecké okruhy.

Obaja sú joga inštruktori, Janko je navyše športový výživový poradca a športový masér a Aďa, kondičná a bežecká trénerka, sa ďalej vzdeláva v oblasti fyzioterapie a ajurvédy. Všetky svoje poznatky vám radi odovzdajú a naučia vás pristupovať k svojmu tréningu čo najprirodzenejšie a najzdravšie a tým dosiahnuť dlhodobo udržateľné a zdravé výsledky. V neposlednom rade sú to veselé kopy, ktoré všade, kam idú, rozdávajú veľa širokánskych úsmevov.

Kto sme my?

Jožko a Vašek „Born To Trail“ – dvaja nerozluční priatelia ešte z vysokoškolských čias, ktorí svoju vášeň k pohybu dopracovali až k trailovému behu. Porozprávame vám náš príbeh o tom, ako sme sa dostali k behu, čo všetko sme robili zle (a že toho bolo veľa :D), ako sme objavili prvé kopčeky, začali trénovať podľa plánu. O tom, aké výzvy sme za krátky čas v ultra vodách absolvovali a čo nás čaká v najbližšej dobe.

Okrem toho s vami veľmi radi spoznáme krásnu prírodu v okolí Banskej Štiavnice, podelíme sa o naše skúsenosti, tipy, či obľúbené trasy. O behu vieme prekecať celé hodiny, tipneme si, že aj vy! K pobehaniu vám vybavíme aj nejaké dobroty pod zub.

Pre koho je pobyt určený?

Tento pobyt je určený všetkým úrovniam bežcov. Od začiatočníkov, ktorí svojím tempom zvládnu prebehnúť aspoň 8 km až po ultra mašiny. Aj preto sme našli miesto, kde budeme môcť vybehnúť v krásnom prostredí v podstate bez kyslíkového dlhu. Začiatočníkom vysvetlíme správnu techniku, aby sa s kopcami spriatelili a rýchlikom ponúkneme mnoho rád nad zlato, ako svoj výkon posunúť o level vyššie.

Okruhy vieme natrasovať tak, aby sme uspokojili aj zberačov výškových metrov a fanúšikov laktátu :D. Traily pri Banskej Štiavnici sú ako stvorené pre rozmanité výbehy a veríme, že nadchnú každého.

Pridajte sa, bude nám TOPKOVO!

  • Dôležité info:
  • Kapacita je 25 účastníkov
  • Pobyt si rezervujte emailom na rezervacie@kolibaujogosika.sk
  • Na maily odpovieme do 48 hodín, vďaka za trpezlivosť
  • Hneď pri rezervácii sa platí nevratná záloha vo výške 180eur z ceny pobytu, ktorá je v prípade zrušenia pobytu zo strany účastníka nevratná (ani z dôvodu zdravotných obmedzení/ a nie je presunuteľná na iný termín pobytu)
  • V prípade, že si za seba nájdete náhradníka, alebo budeme mať náhradníka k dispozícii my, administratívny poplatok za zmenu účastníka vo výške 20eur hradí osoba, ktorá rezerváciu ruší – odráta sa jej z vrátenej sumy zálohy
  • Podrobné rezervačné podmienky budú uvedené na zálohovej faktúre, ktorú od nás pred úhradou obdržíte a jej úhradou s nimi súhlasíte. Pre účely vytvorenia zálohovej faktúry nám môžete hneď pri rezervácii poslať Vaše údaje – celé meno, priezvisko a adresu
  • Príplatok za samostatnú izbu je 100eur. Ponuka na samostatnú izbu je obmedzená do počtu 6 izieb. V prípade, že prichádzate sami a nechcete si priplácať za samostatnú izbu, môžeme Vás skúsiť ubytovať na 2- alebo 3-lôžkovej izbe s inou osobou rovnakého pohlavia, ktorá tiež prichádza sama a preferuje zdieľanú izbu. V prípade, že takáto osoba k dispozícii nebude, bude potrebné príplatok za samostatnú izbu uhradiť dodatočne
  • Na pobyt sa nedá uplatniť rekreačný poukaz

Bonus: Na pamiatku si spravíme aj podobné videjko:

Pridaj komentár