• Home
  • /
  • Recenzie
  • /
  • Coros Apex – nesmrteľná baterka a parádny dizajn

Coros Apex – nesmrteľná baterka a parádny dizajn

Testovali sme model COROS APEX, a už vopred vám hovoríme, že sú hodné každého centu. Hlavné výhody zhrnuté hneď na začiatku:

PROS: Presnosť, výdrž baterky, odolnosť, pekný dizajn, krásna appka, neustále aktualizácie, barometer, akcelerometer, kompas, teplomer, vodotesnosť do 100m
CONS: HR zo zápästia sa nedá veriť, hudba, platba hodinkami?

Rozmenené na drobné:

PRESNOSŤ🎯
Viackrát sme porovnávali natrasované traily s realitou. Corosy namerali vždy presne. Navigácia neraz pomohla a hučala na nás zakaždým, keď sme sa vykoľajili z trate (pomerne bežný jav). Na vrcholoch štítoch odchýlka max. 4 metre oproti infoceduľke.

Trasy sa cez aplikáciu nahrávajú jednoducho (max. 10) a užívateľ si môže zazoomovať/odzoomovať trasu a takisto vidí aj vzdialenosť, ktorá mu chýba do cieľa. Kadencia, sklon trate, nastúpené, zostúpené metre, tepová frekvencia, stamina (zvyšková energia) a mnohé ďalšie údaje na prispôsobiteľnej obrazovke. Upload aktivity na Stravu rýchlosťou blesku!

DIZAJN
Takto si predstavujeme športovo-elegantné hodinky. Pre nás dizajnovo najpríťažlivejšie zo všetkých COROS modelov. Titánová luneta a zafírové sklíčko, čo je druhý najtvrdší materiál po diamante, predstavujú kombo, ktoré by dalo zabrať asi aj Pumuklimu s krompáčom v ruke. Okrem toho sú v dvoch verziách (46 a 42mm), čo ocenia najmä dámy a aj chalani s užším zápästím.

Sú pevné, odolné, do lesa aj do roboty a stále vážia len 55 gramov (verzia 46mm), čo znamená, že sa okamžite spoja s vaším telom a budú fungovať ako dobrý rozhodca na futbale. Viete, že ich máte, ale nezavadzajú. Ani to koliesko, ktoré je akoby enter i scroll v jednom.

Používanie v zmysle v jednoduchosti je krása, platí do bodky. Forrest Gump approves! Oceňujeme aj odozvu (vibráto) a zvuky notifikácií

BATERKA🔋
Vydržala neuveriteľných 15 hodín v GPS režime, čiže 5 samostatných behov a popri tom 15 dní bežného prevádzkového režimu. Avizovaných 35 hodín v GPS režime hravo zvládnu a v UltraMax režime garantujú 100 hodín. OMFG. Tak ďaleko sme sa ešte nedostali. Len dve nabíjania za mesiac sú pre všetkých aktívnych ľudí strela do čierneho. Nie je nič horšie než behať ultra preteky s powerbankou v ruksaku…

APPKA a ŠPORTY 🏃‍♂️
Aplikácia je čistá Amerika, v tom najnovšom slova zmysle. Jednoduchá, pestrofarebná, s nadupaným fontom. Páčia sa nám viac, než ponúka tá v podaní konkurenta z USA. Kalórie, čas cvičenia, kroky, HR, spánok, VO2 max a taktiež aj fitnes level (ten ukazuje nejako málo 🤣), all included.

Snáď len v prípade tréningu by sme zvolili inú cestu, je to trochu komplikované. Treba tam nahádzať cviky, editovať…hm, hodinky by mali byť človeku sluhom, nie človek ich otrokom. COROS postupne pridáva aj jednotlivé športové módy. Po poslednom update môžeme napríklad aj veslovať či skočiť na paddleboard. A aj z neho „dzignúť“, veď sú vodotesné!

Kameňom úrazu APEXOV je meranie pulzu počas aktivity. Neexistuje, aby sme mali pri pučení do kopca tep 150 😊 Druhé hodinky s hrudným pásom pri porovnaní ukazovali 170+. Preverili sme to viackrát a zakaždým bola odchýlka pomerne badateľná (áno, skúšali sme ich utiahnuť aj silnejšie).

Pre nás však kolísanie HR nie je problém, vyrieši ho spomínaný hrudný pás, ktorý sa hravo pripojí vďaka ANT+. Po prečítaní iných recenzií sme zistili, že COROS APEX PRO majú meranie pulzu omnoho presnejšie a o čosi lepšiu výdrž batérie. Inak je rozdiel v podstate len v cene, a to dosť zásadný.

Hodinky vám nepustia ani Red Hot Chili Peppers, ani The Killers. Nám to nevadí, lebo najkrajšie zvuky vždy vytvorí príroda. Niekto by ju ale možno uvítal. Na intervaly a nudu po rovine. Takisto ako platbu kartou.

Z vlastných skúseností vám povieme, že sme platbu hodinkami využiil za dva roky dokopy asi 5-krát a aj to sme mali pri sebe mobil, ktorým to šlo takisto. Nenašli sme funkciu „nájdi môj mobil“, takže nebudeme vravieť, že v nich je, alebo že v nich nie je. Narozdiel od platby hodinkami nám táto funkcia neraz zachránila život.

RESUMÉ:

Výborné hodinky za výbornú cenu. Hlavnými prednosťami sú baterka, spoľahlivosť nameraných údajov a kombinácia dizajnu s váhou. Ak vás zaujali, môžete si ich kúpiť na https://ralpu.com/sk/products/coros-apex.

Pridaj komentár