• Home
  • /
  • Kempy
  • /
  • Hetrik v Banskej Štiavnici – BTT & Jogošíci (no dorici!)

Hetrik v Banskej Štiavnici – BTT & Jogošíci (no dorici!)

Počúvadlianske jazero/Banská Štiavnica

31. 05. – 03. 06. 2023 – 4 dni / 3 noci (piatok – pondelok)

Tohto roku pre vás prichystáme viacero noviniek. Asi najzaujímavejšou bude, že si rozoberieme techniku behu každého jedného z vás. Posvietime si na držanie tela, dĺžku kroku, prácu rúk, došľap. A na kempe sa dokonca objaví aj sám kráľ trailového behu – Kilian Jornet! Síce len na plátne, ale aj on bude s nami 🙂

Keď sme sa vlani lúčili nielen s kempistami, ale aj s Jankom a Aďkou, všetci sme sa zhodli, že o rok pôjdeme znova. Sem. Do Štiavnice, za tým krásnym mestom s ikonickou kalváriou a jeho úžasnými tajchami, za Sitnom či Tanádom. Je to už pomaly ako stretnutie po rokoch so spolužiakmi. Mať radosť z pohybu, zdieľať ho s ostatnými „pacientmi“ a tešiť sa z toho, že sme aktívni a užitoční. Už teraz sa nevieme dočkať! Pri pomyslení na tú energiu, ktorá sa vytvorí keď spolu vybehne 25 ľudí, začíname cítiť motýliky v bruchu.

Čo pre vás nachystáme?

Prudko behateľné traily s tými najkrajšími výhľadmi, krásne ubytovanie v oáze pokoja pri jednom z najstarších banských tajchov, joga s výhľadom na jazero, cvičenie na móle, wellness, masáže, ochutnávka dobrôt a k tomu romantická Banská Štiavnica – čo vy na to? To všetko na nás čaká už na prelome mája a júna.

Doposiaľ sme si tu vždy užili nielen gýčové počasíčko, ale aj parádne tréningy, behy od výmyslu sveta a tí odvážnejší si už v jazierku aj zaplávali. Dokonca sa tu odohrali aj nejaké súboje Titanov na paddleboardoch a tohto roku to určite nebude inak! Pri intervalovom výbehu sme zase narazili na desiatky salamandier a sme si istí, že nikde na svete ich nie je toľko, ako práve v jednom z najkrajších kútov Slovenska!

Možností je neúrekom a my vám ušijeme krásne trasy takpovediac na mieru pre všetky výkonnostné kategórie, od začiatočníkov až po ultra rakety. Legenda hovorí, že jeden z členov našej posádky rád kufruje (zablúdi), tak možno práve vy absolvujete svoj najdlhší beh v živote.

Pridaj sa k nám a zaži Štiavnicu od 31. mája do 3. júna a jej magické okolie.

Píš na: rezervacie@kolibaujogosika.sk

V cene 350 eur/osoba je zahrnuté:

  • 3x ubytovanie na 2- alebo 3-lôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou, príplatok za samostatnú izbu
  • 3x polpenzia (raňajky formou hotelového bufetu + večera alebo obed)
  • 3x trailový beh
  • 1x plyometrický tréning
  • technika behu – posvietime si na váš bežecký štýl a poradíme vánm, čo by ste mohli robiť lepšie a efektívnejšie
  • premietanie filmu Déjame Vivir s Kilianom Jornetom
  • 1x bežecká joga
  • 1x jogový hlboký strečing záujmových partií
  • vo voľnom čase paddleboardovanie a neviazaná zábava v nádhernom jazierku
  • možnosť objednať športovú masáž za výhodnú cenu
  • swag bag s darčekmi od partnerov kempu (Monk Nutrition, Strong Power, Alpenverein, Inov-8)
  • športové súťaže o funkčné ceny
  • poldenný výlet do Banskej Štiavnice

Nevynecháme ani cvičenie, rozjímanie, jogu a náš šikovník spod Rozsutca vás môže na želanie aj vymasírovať.

Aby sme aktívne výbehy prepojili aj s oddychom, určite stihneme pochillovať pri jazierku a vymyslíme pre vás aj súťaž o nejaké pekné veci od Eleven Sportswear.

V neposlednom rade ochutnáte dobroty od Monk Nutrition. Na sklonku dňa padne vhod aj masážny krém Strong Power. Chladivo-hrejúca sila noviniek určite poteší vaše nohy po výdatnom tréningu a pochopíte, prečo mu hovoria diamant v tube. Súčasťou balíčka prekvapení budú aj pozornosti od Alpenverein. A darčekov do kvízu či iných aktivít ešte bude pribúdať 🙂

Jogošíci majú s kempami bohaté skúsenosti a čosi sme už hádam pochytili aj my, a preto veríme, že nás čaká veľmi dobre investovaný čas.

Zdoláme aj najvyšší kopec Štiavnických vrchov – Sitno, pod ktorým podľa povesti driemu rytieri a ožijú vtedy, keď je Slovákom naozaj zle. Pobeháme banské lazy a poobdivujeme jedinečné tajchy. Naše cesty povedú aj po historickej Rudnej magistrále, takže je sa na čo tešiť.

Ani tento rok určite nevynecháme prekrásny hrebeň Štiavnických vrchov s výhľadom na štiavnickú kalváriu, Nový i Starý zámok, a všetky kľukaté uličky Banskej Štiavnice, ktoré si romantické duše budú môcť obzrieť aj zblízka.

Ešte stále váhate? Mrknite na náš program:

PROGRAM:

PIATOK
od 14:00 check-in
zoznamovací trailový beh: Sitno
úroveň 1: cca 6 km
úroveň 2: cca 9 km
úroveň 3: cca 16 km
večera
po večeri otvorenie kempu, kvíz a pokec podľa chuti

SOBOTA
pred raňajkami 1. skupina: bežecká joga / 2. skupina: funkčný bežecký tréning (abeceda, plyo)
raňajky
trailový beh: Hlavný hrebeň Štiavnických vrchov 1. časť a banské pamiatky
úroveň 1: cca 12 km
úroveň 2: cca 18 km
úroveň 3: cca 25 km
obed/snack možný po ceste v Štiavnici alebo po návrate v hoteli
jogový hlboký strečing
wellness / masáže
hotelová večera
posvietime si na tvoju techniku behu a doslova si ju premietneme a rozmeníme na drobné + film o Kilianovi Jornetovi!

NEDEĽA (odporúčame oddych od dlhého behu)
pred raňajkami 2. skupina: bežecká joga / 1. skupina: funkčný bežecký tréning (abeceda/plyo)
raňajky
dopoludnia voľný program / masáže
kondičný a silový tréning na posilnenie bežeckých partií
hotelový obed
poobede výlet do Štiavnice
večera v Štiavnici

PONDELOK
skoré raňajky
trailový beh: Hlavný hrebeň Štiavnických vrchov 2. časť
úroveň 1+2: cca 12 km
úroveň 3: cca 26 km
check-out do 12:00

Ubytovanie v penzióne s rozprávkovou polohou:

Sme naozaj happy, že aj tentokrát nám skvelé podmienky na zázemie nachystajú v penzióne Topky. Okrem útulných izieb k dispozícii budeme mať k dispozícii aj priľahlé mólo, kde môžeme dosýta trénovať alebo strečovať. V areáli je aj parádny priestor na intenzívny kruháčik a my sa už tešíme, ako si dáme do tela!

Tešiť sa môžete aj na bohatý jedálniček. Strava bude pestrá, nutrične vyvážená, pripravená na mieru pre našu bežeckú partiu. Na svoje si prídu aj všetci, ktoré nejedia mäso 🙂

Milovníci vody si určite užijú kúpanie v Počúvadlianskom jazierku, ktoré je praticky spojené s penziónom a je naň úchvatný výhľad takmer z každej izby! V ponuke je aj paddleboarding či šľapacie vodné bicykle, takže na svoje si prídu aj vodné živly.

Kto sú naši parťáci na kempe?

Aďa a Janko “Jogošíci” – sú dvaja milovníci hôr, pohybu a zdravého jedla, ktorí sa rozhodli svoje hobby pretaviť do práce a presťahovali seba a svoje kurzy do malebnej 100-ročnej dreveničky v Zázrivej. Ako ultrabežci a organizátori bežeckých pretekov sa “špecializujú” na trailový a ultra beh, teda prírodný nespevnený terén a dlhé krásne bežecké okruhy.

Obaja sú joga inštruktori, Janko je navyše športový výživový poradca a športový masér a Aďa, kondičná a bežecká trénerka, sa ďalej vzdeláva v oblasti fyzioterapie a ajurvédy. Všetky svoje poznatky vám radi odovzdajú a naučia vás pristupovať k svojmu tréningu čo najprirodzenejšie a najzdravšie a tým dosiahnuť dlhodobo udržateľné a zdravé výsledky. V neposlednom rade sú to veselé kopy, ktoré všade, kam idú, rozdávajú veľa širokánskych úsmevov.

Kto sme my?

Jožko a Vašek „Born To Trail“ – dvaja nerozluční priatelia ešte z vysokoškolských čias, ktorí svoju vášeň k pohybu dopracovali až k trailovému behu. Prešli sme si od úplne amatérskeho behu po asfalte, v skejtových topánkach až k behu podľa tréningového plánu. Objavili sme zóny, dôležitosť regenerácie a tiež cvičenia s vlastným telom, lebo iba behať nestačí. Povieme si aj o tom, aké v ultra vodách absolvovali a čo nás čaká v najbližšej dobe. Máme svoj instagramový profil, na ktorom radi zdieľame svoje obľúbené miesta, endorfíny a dobrú náladu.

Okrem toho s vami veľmi radi podelíme sa o naše skúsenosti, tipy, či obľúbené trasy. O behu vieme prekecať celé hodiny, tipneme si, že aj vy! K pobehaniu vám vybavíme aj nejaké dobroty pod zub a určite aj nejaký ten merch od našich sponzorov :).

Pre koho je pobyt určený?

Tento pobyt je určený všetkým úrovniam bežcov. Od začiatočníkov, ktorí svojím tempom zvládnu prebehnúť aspoň 8 km až po ultra mašiny. Aj preto sme našli miesto, kde budeme môcť vybehnúť v krásnom prostredí v podstate bez kyslíkového dlhu. Začiatočníkom vysvetlíme správnu techniku, aby sa s kopcami spriatelili a rýchlikom ponúkneme mnoho rád nad zlato, ako svoj výkon posunúť o level vyššie.

Okruhy vieme natrasovať tak, aby sme uspokojili aj zberačov výškových metrov a fanúšikov laktátu :D. Traily pri Banskej Štiavnici sú ako stvorené pre rozmanité výbehy a veríme, že nadchnú každého.

Pridajte sa, bude nám TOPKOVO!

  • Dôležité info:
  • Kapacita je 25 účastníkov
  • Pobyt si rezervujte emailom na rezervacie@kolibaujogosika.sk
  • Na maily odpovieme do 48 hodín, vďaka za trpezlivosť
  • Hneď pri rezervácii sa platí nevratná záloha vo výške 180eur z ceny pobytu, ktorá je v prípade zrušenia pobytu zo strany účastníka nevratná (ani z dôvodu zdravotných obmedzení/ a nie je presunuteľná na iný termín pobytu)
  • V prípade, že si za seba nájdete náhradníka, alebo budeme mať náhradníka k dispozícii my, administratívny poplatok za zmenu účastníka vo výške 20 eur hradí osoba, ktorá rezerváciu ruší – odráta sa jej z vrátenej sumy zálohy
  • Podrobné rezervačné podmienky budú uvedené na zálohovej faktúre, ktorú od nás pred úhradou obdržíte a jej úhradou s nimi súhlasíte. Pre účely vytvorenia zálohovej faktúry nám môžete hneď pri rezervácii poslať Vaše údaje – celé meno, priezvisko a adresu
  • Príplatok za samostatnú izbu je 100eur. Ponuka na samostatnú izbu je obmedzená do počtu 6 izieb. V prípade, že prichádzate sami a nechcete si priplácať za samostatnú izbu, môžeme Vás skúsiť ubytovať na 2- alebo 3-lôžkovej izbe s inou osobou rovnakého pohlavia, ktorá tiež prichádza sama a preferuje zdieľanú izbu. V prípade, že takáto osoba k dispozícii nebude, bude potrebné príplatok za samostatnú izbu uhradiť dodatočne
  • Na pobyt sa nedá uplatniť rekreačný poukaz

Pridaj komentár