• Home
  • /
  • Recenzie
  • /
  • Back to basics. Palivo od Maurten-u chcete vo veste!

Back to basics. Palivo od Maurten-u chcete vo veste!

Ak stále vylaďujete proces „hydration & nutrition” počas vašich tréningov či v ostrých pretekoch, máme pre vás dobrú a zlú správu. Začnime to zlou – tento proces vylaďovania môže trvať mesiace, ba aj roky a stále nemusíte mať istotu, že máte všetko vychytané. Dobrou však je, že na trhu sú produkty, ktoré vám môžu toto vylaďovanie urýchliť a vy nájdete vytúžený pokoj v žalúdku, ktorý si na dlhých vzdialenostiach skôr či neskôr všetci prajeme.

Podotýkame, že ide o naše skúsenosti a podčiarkujeme, že to, čo sedí nám, nemusí nevyhnutne sedieť každému. Ale to všetci vieme. Platí to nielen o výžive, ale aj o značke tenisiek, kúpe tej či onej jachty, ostrova či preferencie praudy. Alebo pravdy. So značkou Maurten sme sa zoznámili približne pred rokom a začali sme gélmi, ktoré, úprimne, zmenili naše vnímanie tohto druhu výživy. Sme si však vedomí, že keď sa bežec v portfóliu výrobcov dobre zorientuje, vie nájsť kvalitu u viacerých.  

Gély od Maurten-u sme testovali počas víkendových výbehov v horách v rozličných podmienkach a tiež v pretekoch. Aby sme si boli istí ich povesťou, vyskúšali sme ich na lačný žalúdok, nasýtený, v pretekovej kríze a tiež v momentoch, keď všetko hrá ako má (eufória, že idete plné kotle) a človek uvažuje, či je v takých chvíľach gél nutný. Hodinky totiž dávajú upozornenie na jeho doplnenie. Áno, potvrdzujeme, že jeho doplnenie malo význam a to najmä v poriadnom teple, keďže gély majú vysoký obsah sodíka – elektrolytu a tým pádom sú ďalšou prevenciou pred kŕčmi či bolesťami svalov. Skrátka, aby teda svaly a nervíky v záťaži vydržali. Toto ľahko stráviteľné želé, ktoré nie je nutné zapíjať vodou, nás doteraz nesklamalo. Ťažobu na žalúdku sme necítili ani raz. 

Science is a part of our nature. And vice versa.

Maurten tím

Počas leta sme sa pustili aj do tyčiniek od Maurten-u, ktoré výrobca označuje ako Solid 225 a Solid C 225 (kakaová príchuť). Ide o tyčinky na báze ovsa a ryže, ktoré – rovnako ako gély – nezaťažujú žalúdok a dodajú mu potrebné sacharidy (44 gramov/tyčinka). Prirodzená chuť, žiadne zbytočné dochucovače a prídavky. Back to basics. Ľahký a rýchly zdroj paliva s 225 kalóriami. Podotýkame, že ide o ľahkú tyčinku. Oba varianty chutia skvele, takže je úplne jedno či z bežeckej vesty vytiahneme kakavko alebo nekakavko. Tyčinky prešli aj našim zákerným testom zbehov – po ich zjedení sme si najprv dali rezký malofatranský negatív z Minčola a v iný víkend z Poludňáku a čakali, čo to spraví črevami. Obaja sme sa zhodli, že na palivo od Maurten-u budeme mať slabosť.

Apropo, značka Maurten pochádza zo švédskeho Göteborgu a to vám nie je žiadna náhoda… 🙂 „Priatelia, jedna sekunda do konca finálového stretnutia, toto už nemôžeme prehrať…“ A zvyšok? Ten už poznáte.  

Solidky i gély kúpite na Feedzone. eu a nezabudnite na kód BTT10, s ktorým máte 10 %-nú zľavu.

Z nás: ⭐⭐⭐⭐⭐/⭐⭐⭐⭐⭐

Pridaj komentár