• Home
  • /
  • Recenzie
  • /
  • Mudclaw G260 – nezničiteľné aligátorky do najťažšieho terénu

Mudclaw G260 – nezničiteľné aligátorky do najťažšieho terénu

Vyzerá to tak, že keď sa mutagén vylial na ninja korytnačky, pár kvapiek dopadlo aj na papuče majstra Splintera. A tak vlastne vznikli Inov-8 Mudclaw, ktoré takisto disponujú výnimočnými vlastnosťami. Hlavnými zbraňami modelu G260 sú istota došľapu v rozmanitom teréne, precízne obopnutie chodidla a taktiež ich odolnosť voči tomu najťažšiemu terénu.

Testovali sme Mudclaw G260 od Inov-8. Tu sú naše postrehy:

Sedia ako „riť na šerbel“ 

Model má označenie (P), čo znamená precízny fit. Spočiatku sme mali trochu obavy, či si nevybrať väčšie číslo oproti tomu, na čo sme bežne zvyknutí. Možno je to prípad iných modelov, ale pre tento to neplatí.

Precíznosť totiž znamená, že topánky obopnú nohu bez toho, aby v nej lietala, no zároveň v nich cítite potrebný komfort. Ani dlhšie behy (15-20km) neubrali na tomto pocite a obišli sme po nich bez akýchkoľvek otlakov či okopaných nechtov.  

Spomienka na detské časy

Pri obúvaní Mudclaw G260 sme sa vrátili do žiackych čias, kedy sme obaja snívali o futbalovej kariére. Nielen priliehavý strih, ale aj materiál zvršku obuvi a 0,8 cm štuple dodávajú „aligátorkam“ pocit nezničiteľnosti. Podobnosť s futbalom nájdeme aj čo sa týka ich využitia. Veď zápasy sa hrajú za každého počasia.

Mudclawy držia výborne v blate, ale aj na snehu. Prekvapujúco dobre tlmia aj pri prechodoch po asfalte. Určite na to nie sú stavané, ale štuple výborne dopadajú na akomkoľvek teréne a prechody po tvrdom podklade sú úplne bezproblémové. Keďže je podrážka z grafénu, o jej životnosť sa nemusíme obávať. Naše nodely Roclite či Terra Ultra s grafénom majú za sebou viac než 500 kilometrov a ich opotrebenie je len minimálne.

Gaitre a odolnosť

Najlepšie sa však Mudclawy cítia v mäkkom podklade. Či už treba prebehnúť cez ornicu, machom posiate višňovské traily alebo rozmočenú lúku, tieto topánky sú istota, že zvládnete aj tie najťažšie prekážky.

Mudclaw G260 nie sú nepremokavé, ale výborne izolujú pred nepriazňou počasia a kým sa človek vyslovene nečľapká v mlákach, dokážu si hravo poradiť so snehom i vyšším stĺpcom vody. K pocitu sucha dopomáhajú aj krikľavé gaitre, ktoré sa dômyselne uchytia o boky a šnúrku topánky. Zabránia tým vniknutiu nepríjemných kamienkov alebo snehu do obuvi a zároveň udržujú členky v teple.

Resumé: Ak nám doposiaľ chýbala sebadôvera v premočenom teréne a najmä pri prudkých zbehoch, odteraz sú za takýchto podmienok Mudclaw G260 jasná voľba číslo jeden.  

Pozrite si naše krátke video na Instagrame:

https://www.instagram.com/p/CH5PCQUHw60/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Pridaj komentár