• Home
  • /
  • Recenzie
  • /
  • Koštovali sme novinku od Trail Butter – ako prví bežci v Európe!

Koštovali sme novinku od Trail Butter – ako prví bežci v Európe!

Každý bežec, ktorý vyrazí z domu viac než na pár kilometrov, potrebuje mať po ruke dostatok tekutín a samozrejme aj jedla. Kým na rýchlejšie tréningy si vystačíte s gélom alebo tyčinkou, na dlhšie trasy sa hodí niečo, čo naozaj chutí ako jedlo a dodá vášmu telu potrebnú energiu. Takú, čo sa nevyparí hneď, ale jej účinok má dlhotrvajúci efekt. Vyzerá to tak, že sme našli to pravé orechové. A to má názov Trail Butter!

Čo to je a ako vzniklo?

Jeff Bogges – CEO of Trail Butter

Trail Butter alebo ak chcete trailové maslo je jednoducho zmes orechov, medu, kokosového oleja, prekvapujúcich „zlatých“ ingrediencií a morskej soli. Sladko-slaná poživeň, ktorá sa vopchá do každého ruksaku či vrecka na bunde. Jednoducho otvoríte, pocuckáte chrumkavú nátierku a valíte ďalej s dobrým pocitom v žalúdku, no najmä s impulzom pre váš mozog i svaly.

Otcami chuťovky so sloganom „Be Trail Ready“ sú bratia Jeff a Brad Boggess, ktorí sa vybrali na bicykloch z Nemecka do Kalifornie ešte v roku 2011. Keďže miesta v kapsičkách bolo málo a energie si tento výkon žiadal veľa, nachystali si vrecúška orechov, sušeného ovocia či poháre s arašidovým maslom. Potom prišli na to, že ideálne je to všetko zmiešať dokopy. Takto nejako vznikol Trail Butter.

Počas dekády od svojho vzniku upútal viacero významných osobností zo športového sveta. Nájdete medzi nimi horolezcov, cyklistov či skialpinistov. Pre nás sú však najzaujímavejšie mená – Jeff Browning (víťaz Hardrock 100 či Big Horn 100 Mile Wild Trailu), a hlavne Sage Canaday (víťaz 15 veľkých pretekov vrátane Bandera 100K, Lake Sonoma 50K či Northburn 50K).

Špeci zásielka na Slovensko

Ani jeden z viac než dvadsiatky ambasádorov však pravdepodobne neochutnal novinku Spiced Chai skôr než chalani z Born to Trail. „Believe Us or Trust Us“, je to naozaj tak 😊! Keď sme volali so sympatickou May, ktorá má na starosti spokojnosť starého kontinentu, oznámila nám, že na ceste spoza veľkej mláky je mix mandlí, kešu, medu, organického kokosového oleja, vanilky, soli a k tomu dávka orientálneho korenia (kardamón, zázvor, klinčeky, škorica, pomarančová kôra a ďalšie).

„Budete zrejme prví na svete, kto Spiced Chai otestuje reálne v teréne. V rámci Európy určite!,“ povedala a my jej nemáme prečo neveriť. A veru, novinka je doslova nebíčko v papuli. Na rozdiel od troch ostatných príchutí je smooth, čiže sa krkom šmýka jedna radosť. Chutí ohromne a pri behu tak zažijete naozajstný gastronomický zážitok a hotovú exotiku.

Neokukané príchute

Ďalšie masielka však chuťovo vôbec nezaostávajú a každé má niečo do seba.

Ťažko vybrať top príchuť – aj originál orieškový je mňamka Dark Chocolate & Coffee Nut s klasickou zmesou orechov, medu, vanilky, nesladenej kvalitnej čokolády so štipkou kofeínu. Správna voľba, keď potrebujete nielen potešiť svoj jazýček, ale aj nakopnúť telo na vyššie otáčky. Parádnu kombináciu predstavuje Maple Syrup & Sea Salt Nut.

Ak máte radi kontrast chutí ako je to napríklad v prípade slaného karamelu, toto je niečo pre vás. Javorový sirup, na ktorý sme s Vaškom nedali dopustiť počas našich letných brigád v USA, prináša sladkosť. Po prehltnutí vám však ostanú v ústach kryštáliky soli. Dokonalá súhra. Namiešané tak, aby to nebolo „sladké ako cecok“. Soľ navyše pôsobí aj ako prevencia proti kŕčom. Posledným a vlastne prvým je Original Trail Mix Butter, ktorým to všetko začalo. Za zmienku v ňom stoja mňamkové sušené brusnice.

Maslo je rozmixované tak, aby sa prehĺtalo veľmi ľahko. Nemusíte sa báť, že vaše hrdlo narazí na obrovský lieskovec! Konzistencia produktu patrí k jeho najväčším plusom. Jeho azda jediným nepriateľom sú nízke teploty. Pri -10 stupňoch sa zmes len tak vonku nedostane. Keď si však šot dáte do vnútorného vrecka bundy alebo iného úložného priestoru blízko tela, do piatich minút sa vám určite rozmrazí vlastným teplom.

Na krátky beh i na raňajky

Trail Butter je dostupný v troch rôznych baleniach. Najmenšie vrecúško funguje ako jednorazový šot. 33 gramov vám dodá 190 kalórií, čo vám určite uštedrí slušný kopanec do zadku. Na dlhšie trasy je k dispozícií 128 gramové balenie s uzatvárateľným vrchnákom. Cucnete si, odložíte späť do ruksaku a bežíte ďalej.

Sú to v podstate 4 malé šoty v jednom a takmer 800 kalórií, čo predstavuje tretinu denného príjmu priemerného muža. Pre všetkých, ktorým masielko nestačí len počas aktivity v teréne je k dispozícii aj 454 gramový pohár. Jednoducho si ho namažete na chlieb alebo palacinky a máte bombastické raňajky!

Trail Butter šmakocinky kúpite TU>>>

Pridaj komentár