• Home
  • /
  • Recenzie
  • /
  • UNION bežecké legíny od Progressu: Ako obstáli v našom teste?

UNION bežecké legíny od Progressu: Ako obstáli v našom teste?

Zimná bežecká príprava v podobe zbierania výškových metrov a budovania vytrvalosti je pre mnohých z nás už v plnom prúde. Januárové či februárové teploty pod bodom mrazu vedia tréningy neraz znechutiť – a to najmä vtedy, ak je bežcovi zima a svaly nemajú dostatočné pohodlie. 

V našom najnovšom teste sme si posvietili na bežecké legíny Progress UNION. Na trailové potulky sme si UNION-y obliekli počas dvoch tréningov. Odbehli sme v nich horský polmaratón s prevýšením 600 metrov pri teplote -5 stupňov Celzia a následne sme produkt vyskúšali v deň, keď sa teplota pohybovala tesne nad nulou (+2 stupne Celzia a jasná obloha) v malofatranskom hrebeni: 12 km a 1500 výškových metrov.

Pri behu legíny na sebe ani necítite

Veľkou devízou bežeckých nohavíc sú ploché švy, ktoré neodmysliteľne patria k Progressu aj pri iných produktoch (veľmi komfortná záležitosť). Materiál produktu spĺňa štandardy, ktoré sú pre nás dôležité: jemne prečesaný a priedušný materiál, ktorý dobre odvádza pot. Legíny pritom skvele držia tvar a nie sú priesvitné. Ľahko sa obliekajú vďaka zachovaniu pružnosti a pás z gumy si možno dotiahnuť pomocou plochej šnúrky.

Zohrejú aj pri brodení sa v snehu nad kolená

Najviac nás zaujala izolácia v kombinácii s váhou – UNION-y sú jemne zateplené, ale veľmi ľahké. Počas spomínaných tréningov sme neboli v pohybe celý čas a striedali pomalšie stúpania s dynamickými zbehmi. Ani raz sme nemali pocit, že by nás prekvapil chlad alebo vyrušilo nejaké obmedzenie v pohybe. Legíny dobre obopínali nohy a spevnili svalstvo, ktoré bolo zároveň udržiavané v optimálnej teplote. Všetky prednosti, ktoré výrobca uvádza, splnili bez zaváhania.

Ľahučké a hrejivé rukavice na beh i bežky

V zmieňovaných plochých švoch sú po celej dĺžke nohavíc všité reflexné pásky, ktoré sú spolu s ďalšími reflexnými prvkami dostatočnou zárukou výbornej viditeľnosti a tým pádom väčšej bezpečnosti, aj keď beháte v zhoršených svetelných podmienkach.

Plusy:

  • jemne zateplený a pružný materiál, ktorý sa ľahko oblieka (Progress si dáva na tom záležať)
  • materiál: 75 % polyester a 25 % elastan
  • žiadne obmedzenia v pohybe – stúpanie/zbehy
  • vrecko na zips na zadnej strane je veľmi praktické, ale…

Mínusy:

  • k dokonalosti chýba, aby bolo vrecko väčšie (priestor by na to bol :-))

Cena:

V priebehu rokov sme vyskúšali viacero značiek bežeckých legín; tie od Progressu radíme medzi top aj z dôvodu, že ich využitie je oveľa širšie: UNION-y obstáli skvele aj na bežkách a ako prvá vrstva pod softshellové nohavice na sánkovačke!

Za nás: jednoznačne 5/5

Pridaj komentár