• Home
  • /
  • Kempy
  • /
  • BTT camp feat. Jogošíci: Trailová balada v Nízkych Tatrách!

BTT camp feat. Jogošíci: Trailová balada v Nízkych Tatrách!

Chata Magurka/Nízke Tatry

19. 5. – 22. 5. 2022 – 4 dni / 3 noci

Potrebuješ vypadnúť mimo civilizácie, vypnúť od každodenných povinností a objaviť krásy slovenskej divočiny? Chceš si užiť poriadnu porciu výškových metrov a jeden z najkrajších hrebeňov, aké tu máme? Ešte si nebol na Ďurkovej či Chabenci? Nie si princezná, ktorá potrebuje luxus štvorhviezdičkového hotela so samostatnou izbou, ale skôr oceníš atmosféru horskej chaty a pravej človečiny? Okrem poriadnej dávky kilometrov máme pre teba pripravené aj cvičenia, prednášky, hodinu jogy, testovačku topánok či hodiniek. Zaži neopakovateľný predĺžený víkend v partii podobných nadšencov behu, akým si ty sám/sama. Staň sa nezabudnuteľnou súčasťou nášho májového kempu!

Náš prvý spoločný kemp s Jogošíkmi sa zaplnil za 7 dní, a preto sme jednohlasne rozhodli, že musí byť ešte jeden! Na inom mieste, v náročnejšom teréne. Pre tých, ktorí už majú čosi odbehané, potrebujú dodať svojmu trailovaniu impulz, alebo doladiť formu pred nabitou letnou sezónou. Z nášho útočiska, krásnej drevenej chaty Magurka, vedú nádherné traily po okolitých rozprávkových lesoch až na slávnu cestu SNP. Navyše sa po zobudení, výdatných raňajkách a voňavej káve už nemusíme nikam presúvať autami. Naštartujeme telo, ponaťahujeme svaly a vyrazíme na exluzívne trailovanie!

Hrebeň medzi Chabencom a Veľkou Chochuľou (ej, ten názov nemôže byť ľúbeznejší) patrí medzi najkrajšie nielen u nás! Skúsime z neho okoštovať čo najviac v závislosti od podmienok. V prípade nepriaznivého počasia či zostatkového snehu máme v zálohe alternatívne riešenie v podobe hrebeňa nízkotatranských Salatínov. Nájdeš tu tajomné jaskyne, zaujímavé kamenné útvary a to stále nie je všetko. V tejto lokalite sa nachádzajú aj historické kúpele Korytnica s priľahlými cyklotrasami. Ani Kozie chrbty, posiate rozmanitou flórou, nemusia byť zlou voľbou. Ešte stále váhaš?

V cene 230 eur/osoba je zahrnuté:

  • 3x ubytovanie na 3- až 4- lôžkovej izbe s vlastnou kúpeľňou (pre páry máme 2 apartmány pre 4 osoby, kde má každý pár vlastnú izbu) 
  • 3x polpenzia (raňajky formou hotelového bufetu + večera)
  • 3x trailový beh
  • odvoz v rámci bežeckých výletov, ak budeme potrebovať začínať/končiť inde ako pri chate
  • 1x intervalový bežecký tréning na určenie hr max, vyhodnotenie
  • 2-3 hod. prednášok – tréning podľa tepu, základy tejpingu
  • 1x bežecká joga
  • 1x plyometrický tréning
  • 1x jogový hlboký strečing záujmových partií
  • 60min vo fínskej saune a horúca kaďa celý večer
  • swag bag s darčekmi od partnerov kempu
  • testovačka tenisiek Inov-8 a hodiniek Coros
  • športové súťaže o funkčné ceny

Pohodové tempo našich behov spojíme s odbornejšou časťou, o ktorú sa postarajú Aďka s Jankom. Povieme si aj to, prečo by si mal okrem samotného behu myslieť aj na strečing či valec. Áno, ten, na ktorom to tak bolí 😊.

Určite sa dozvieš aj zaujímavé infošky o tom, ako funguje ľudské telo a odnesieš si cenné rady, ktoré buď zlepšia kvalitu tvojho behu, alebo z neho budeš mať väčšiu radosť! To všetko je možné (a ono to fakt funguje – živý dôkaz píše túto plachtu) vďaka kladeniu dôrazu na nízke tepy.

Okrem teórie si môžeš otestovať aj bežeckú obuv značky Inov-8, hodinky Coros od chalanov z Ralpu s brutálnou výdržou baterky, zobnúť tyčinky či želé od našich sponzorov Monk Nutrition a Feedzone. Určite vymyslíme aj súťaž o niečo pekné z nášho merchu od Eleven Sportswear. A nebude to súťaž v planku, lebo tie z duše neznášam, hahaha.

O rege sa postarajú najlepšie mastičky od Strong Power a o zábavu vystúpenie novo vzniknutej kapely JaJo. Tá síce doposiaľ neodohrala ani jediný koncert, ale niečo mi hovorí, že Magurka sa aj tak bude natriasať v rytme Eda Sheerana 😀 Na unavené svaly či boliestky pomôžu aj tejpy od Škola tejpovania.

A čo všetko vás čaká a dúfame, že neminie?

PROGRAM:

ŠTVRTOK
od 15:00 check-in
zoznamovací trailový beh
úroveň 1: cca 9 km, 550m up
úroveň 2: cca 14 km, 700m up
večera
po večeri otvorenie kempu, prednáška: tréning podľa tepu

PIATOK
pred raňajkami 1. skupina: bežecká joga / 2. skupina: intervalový bežecký tréning na určenie hr max
raňajky
trailový beh: xxx
úroveň 1: cca 20 km, 1000m up
úroveň 2: cca 30 km, 1700m up
obed/snack vo vlastnej réžii na chate oddych
jogový hlboký strečing
večera na chate
prednáška: bežecké zranenia a tejpovanie

SOBOTA (odporúčame oddych od dlhého behu)
pred raňajkami 2. skupina: bežecká joga / 1. skupina: intervalový bežecký tréning na určenie hr max
raňajky
analýza tepov, nastavenie tréningových zón
plyometrický tréning na posilnenie bežeckých partií
prechádzka na Chatu Ďurková na obed
popoludní sauny
večera
po večeri voľná zábava a kaďa

NEDEĽA
raňajky, check-out z ubytovania a presun autami na štart behu do 20min
trailový beh:
úroveň 1: cca 15 km
úroveň 2: cca 25 km
možnosť spoločného obedu vo vlastnej réžii a rozlúčka

Parádna horská chata, v ktorej to dýcha pohostinnosťou

Chatu Magurka sme boli omrknúť aj na vlastné oči. Očarila nás nielen jej poloha, ale aj ústretovosť personálu či dobre naladený kuchár, ktorý nemá problém pripraviť aj vegetariánske menu, alebo poriadne prikúriť do kade. Páčia sa nám aj drevom obkladané izby. Majú fakt tú pravú atmosféru, aká neodmysliteľne patrí k lesu, horám a dobrodružstvu.

Máme rezervované ubytovanie na 3 a 4-lôžkových izbách s vlastnou kúpeľňou (pre páry máme 2 apartmány pre 4 osoby, kde má každý pár vlastnú izbu). V cene je aj 3x polpenzia s raňajky formou hotelového bufetu + večera).

Izby na nedávno zrekonštruovanej chate s výbornými recenziami od spokojných hostí sú v hotelovom štandarde a ponúkajú maximálny komfort ubytovania, aké by ste takto blízko hrebeňu a hlboko v srdci Nízkych Tatier nečakali. Sú vybavené nočnými stolíkmi, lampami, vešiakmi, komodami a skriňami. Každá izba má aj svoje vlastné WC. K dispozícii máme aj spoločenskú miestnosť pre účely prednášok či cvičení v prípade zlého počasia.

Na internetovej stránke má Magurka aj milé upozornenie, že napriek útulnosti na izbách nenájdete televízory, hotelové šampóniky či tonu hračiek. Veríme, že sa zahráme aj inak a naším hlavným ihriskom bude najrozsiahlejší národný park Slovenska. Na telku snáď ani nepomyslíš. Karty sú rozdané, ani naši predkovia nespali pod baldachýnom 🙂 My sme si však istí, že toto miesto je pre náš pobyt ideálne!

Pozitívne hodnotenia podľa Google reviews (4,7* z 5*), od takmer 500 spokojných hostí, hovoria jasnou rečou!

Kto sú naši parťáci na kempe?

Aďa a Janko “Jogošíci” – sú dvaja milovníci hôr, pohybu a zdravého jedla, ktorí sa rozhodli svoje hobby pretaviť do práce a presťahovali seba a svoje kurzy do malebnej 100-ročnej dreveničky v Zázrivej. Ako ultrabežci a organizátori bežeckých pretekov sa “špecializujú” na trailový a ultra beh, teda prírodný nespevnený terén a dlhé krásne bežecké okruhy.

Obaja sú joga inštruktori, Janko je navyše športový výživový poradca a športový masér a Aďa, kondičná a bežecká trénerka, sa ďalej vzdeláva v oblasti fyzioterapie a ajurvédy. Všetky svoje poznatky vám radi odovzdajú a naučia vás pristupovať k svojmu tréningu čo najprirodzenejšie a najzdravšie a tým dosiahnuť dlhodobo udržateľné a zdravé výsledky. V neposlednom rade sú to veselé kopy, ktoré všade, kam idú, rozdávajú veľa širokánskych úsmevov.

Kto sme my?

Jožko a Vašek „Born To Trail“ – dvaja nerozluční priatelia ešte z vysokoškolských čias, ktorí svoju vášeň k pohybu dopracovali až k trailovému behu. Porozprávame ti náš príbeh o tom, ako sme sa dostali k behu, čo všetko sme robili zle (a že toho bolo veľa :D), ako sme objavili prvé kopčeky, začali trénovať podľa plánu. O tom, aké výzvy sme za krátky čas v ultra vodách absolvovali a čo nás čaká v najbližšej dobe. O behu vieme prekecať celé hodiny, tipneme si, že aj ty! K pobehaniu vybavíme aj nejaké dobroty pod zub a postaráme sa o to, aby si na tento kemp ešte dlho spomínal.

Pre koho je pobyt určený?

Charakterom terénu tento kemp nie je určený bežcom začiatočníkom, pre ktorých je aj 10 trailových kilometrov náročná méta. Je určený mierne pokročilým a pokročilým bežcom. V rámci našich bežeckých výletov sa rozdelíme do 2 skupín. Mierne pokročilým bežcom nerobia problém dvojciferné čísla kilometrov a nezľaknú sa, prekonať na jeden šup 600+ prevýšenie. Samozrejme, nebudeme sa nikam hnať a v zmysle behu na nízke tepy, o ktorom si budeme rozprávať, užívať prírodu, snackovať, fotiť sa a možno aj pozorovať kamzíky. Na pokročilých bežcov, ktorí sa s výškovými metrami pod 1000-ku neuspokoja, čaká bežecký raj v podobe nekonečného hrebeňa, dlhých bežeckých dní,  trošku rýchlejšie tempo a mnohé výzvy, ktoré vás v rámci skupinovej motivácie posunú vpred. 

Pridaj sa k nám, bude to divočina! A dlho neotáľaj.

  • Dôležité info:
  • Kapacita je 20 účastníkov
  • Pobyt si rezervujte emailom na rezervacie@kolibaujogosika.sk
  • Na maily odpovieme do 48 hodín, vďaka za trpezlivosť
  • Pri rezervácii sa platí nevratná záloha, ktorú je možné zaplatiť v dvoch krokoch: 65 eur pri rezervácii, ďalších 65 eur najneskôr do 10. 04. 2022. Zvyšná suma sa platí až pri nástupe na pobyt
    Na zálohu Vám vystavíme zálohovú faktúru. Do rezervačného emailu nám, prosím, pošlite rovno fakturačné údaje – meno, priezvisko a adresu
  • V prípade úplného zrušenia pobytu zo strany organizátora Vám bude záloha vrátená
  • V prípade sprísnenia COVID nariadení, ktoré by znemožňovali pobyt zorganizovať, Vám bude ponúknutý náhradný termín, na ktorý sa presunie celá Vaša záloha. V prípade, že Vám nebude vyhovovať a budete chcieť pobyt úplne zrušiť, prvú časť zálohy – teda 65 eur zo 130 eur- nevraciame. Je to z dôvodu, že ani nám ubytovateľ v takom prípade zálohu nevráti, len presunie na iný termín
  • Do 20. 03. 2022 sa môžete hlásiť bez ohľadu na Váš COVID režim. Pri registrácii nám ho, prosím, napíšte. Zatiaľ nemôžeme vedieť, ako sa situácia a nariadenia vyvinú, ale 20. 03. 2022 skúsime odhadnúť situáciu a budeme posielať e-mail všetkým, ktorí by prípadne nevyhovovali predpokladanému režimu. Takýmto účastníkom vrátime celú dovtedy uhradenú zálohu
  • Na pobyt sa nedá uplatniť rekreačný poukaz

Bonus: Na pamiatku si spravíme aj podobné videjko:

One Comment

Pridaj komentár